Eindhoven eerder 
 
 
De Philips Schouwburg is lange tijd de enige theaterzaal in Eindhoven geweest waar  grote gezelschappen uit de voeten konden, niet alleen voor toneel, cabaret en varieté  maar ook voor (klassieke) muziek. Maar de grote zaal had meer functies: op zondag werd er bijvoorbeeld kerkdienst gehouden. Overigens niets ten nadele van Katholiek Leven, waar ook heel wat culturele evenementen plaatsvonden.

Aan de Ten Hagestraat staat een witte villa, die ten tijde van de opname dienst deed als doktershuis voor het Binnengasthuis. Eerder werd vermeld dat de villa aan het Stratumseind stond, maar door de vriendelijke medewerking van mensen, wier namen bij een harddisccrash helaas verloren zijn gegaan, kon dit gecorrigeerd worden.
 
 
 
Een van de leuke dingen van zo'n verzameling oude foto's is, dat je kriskras de stad doorkunt, zonder dat je er ook maar een stap voor hoeft te lopen. Links zijn we op het Celciusplein en rechts op de Heezerweg. Maar hoe heette die kerk nou ook alweer... Suus, die er vlak in de buurt woont, mailde me dat het de St. Jozefkerk is. Hartelijk dank!

 Naar de vorige pagina

 Naar de volgende pagina